<body>
Lilypie Baby Ticker
- Muhammad Iman Hafiz -





Friday, December 30, 2005
Harap Maklum!

Blog Iman telah berpindah ke http://iman-hafiz.blogspot.com ..

terima kasih semua..



Posted at 12/30/2005 1:06:11 am by virt
:: Ada Komen?? ::  




Tuesday, December 06, 2005
9 Bulan

8 Dec ni genaplah umo Iman 9 bulan..
- duduk dlm walker takleh lama˛ dah.. bila boring Iman nak panjat turun..
- dah boleh buat gaya merangkak.. tapi takmo merangkak lagi..
- tgh blajar pegang˛ cabinet ngan dinding nak bangun berdiri..
- bangun tido je mesti nak main..
- suka mandi lama˛..
- tak suka bila nak pakaikan pakaian, stoking dan kasut..
- dah ada 4 btg gigi.. 2 atas, 2 bawah..
- dah tukar size Huggies ke 'L'
- berat dah 8kg..








Posted at 12/6/2005 11:26:17 pm by virt
:: Komen (4) ::  




Tuesday, November 08, 2005
8 Bulan

hari ni umo Iman dah genap 8 bulan..
kejap je rasanya.. cepat sungguh masa berlalu..
sampai skang ni Iman dah:
- 'menyulur' dgn laju (blom bleh merangkak)
- rajin bercakap (dlm bahasa apantah)
- pandai gelak
- pandai menangis
- ada 2 btg gigi bawah
- makan 3 kali sehari, pagi makan biskut, t/hari ngan ptg makan bubur nasi
- berlari laju˛ dlm 'walker' pusing 1 rumah
- pandai capai dan sepahkan segala benda yg dia nampak
- gigit sumer benda yg dipegang

hmmm.. macam˛ la si Iman ni..
kat bawah ni gambar Iman dlm keta masa bawak pi berjalan raya baru ni..



 


Posted at 11/8/2005 7:43:33 pm by virt
:: Komen (4) ::  




Wednesday, October 19, 2005
demam selsema pt2

selasa 18/10/05
kul 6.00am makwan tipon bgtau badan Iman panas kuat.. 38.5°c..
aku terus pecut pi spital bawa sedikit asam jawa..
sampai je spital terus lap˛ kepala Iman dgn air asam jawa..
tak lama pastu baru la suhu badan Iman sejuk sikit..
smlm start kul 2.00am lepas aku balik tu, Iman langsung takleh tido..
asyik merengek je.. sian tul.. langsung takmo landing atas katil..
makwan ler tukang pangku Iman sampai pagi..
lepas suhu badan Iman sejuk sikit tu baru la Iman bleh tido..
makwan pun tido atas katil skali dgn Iman.. aku pulak jadi 'jaga' situ..
t/hari camtu nampak Iman dah ok sikit.. dah bleh main˛ lompat˛..
ptg lepas bg Iman mandi, doktor pakar (konon) pun sampai..
aku mintak bawa balik Iman sbb kat spital bising Iman takleh tido..
doktor pun bg balik tapi esok pagi kena bawa Iman mai check balik..
rabu 19/10/05
kul 7.00am lepas aku balik keja terus bawak Iman pi spital..
doktor kasi nebuliser sekali lagi utk Iman..
punya la susah kena pegang Iman bg nebuliser tu.. jenuh Iman dok tepis˛ alat tu..
lepas check blood pressure ngan suhu badan Iman, doktor pun kasi bill..
pi bayar bill pastu bleh discharge dlm kul 9.30am..
balik rumah je Iman tido je seharian.. letih kot..
skang ni deman Iman dah ok.. selsema pun dah kurang..
tinggal batuk je lagi berkahak.. tapi dah kurang dari hari memula tu..
alhamdulillah...


Posted at 10/19/2005 9:52:49 pm by virt
:: Ada Komen?? ::  




Tuesday, October 18, 2005
demam selsema

khamis 13/10/05
Iman demam selsema ngan batuk.. kasi ubat demam,selsema ngan batuk..
mlm Iman tak nyenyak tido.. asyik batuk berkahak.. nafas pun dgr bunyi sikit˛..
jumaat 14/10/05
bawa Iman pi Klinik Singapore, Child Specialist.. doktor bgtau Iman demam..
kahak pun byk kat tekak sbb tu Iman cam tak puas bernafas..
doktor buat nebuliser nak bg kahak senang cair.. bg ubat sumer pastu balik..
doktor suh dtg balik hari ahad kalo still tak ok..
ahad 16/10/05
Iman still macam tu.. asyik batuk berkahak.. tapi kahak tak kuar..
nak tido pun susah.. bawa pi klinik lagi..
doktor buat nubuliser lagi sekali.. kasi ubat lain plak..
doktor buat surat suh follow up ngan Hospital Penang kalo esok still tak ok..
isnin 17/10/05
Iman still tak ok.. makan pun dah tak baper selera.. minum susu pun kurang..
bawa Iman pi Hospital Penang.. kena masuk ward jam 6.30pm..
amik darah check takut denggi.. negative.. alhamdulillah..
kasi ubat demam 6jam skali.. kasi buat nebuliser 4jam skali..
skang ni makwan tgh jaga Iman kat spital.. aku baru je balik dari sana..
terpaksa ponteng keje.. nnt pagi aku pi hospital lagi..
doakan Iman cepat sembuh.. aminnn..


Posted at 10/18/2005 3:36:12 am by virt
:: Komen (1) ::  




Next Page
Nama:
Muhammad Iman Hafiz
Tarikh Lahir:
8 Mac 2005 (1.31pm)
Nama Bapa:
Mohd Ridzuan
Nama Ibu:
Izwani


   





<< April 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30





rss feed